Dadelkage med portvin eller sherry
   
   

200g dadler udstenes og skæres i halve. De lægges i blød i ½ dl portvin eller sherry i ca. 5 timer. Til dejen skal bruges 150 g blødt smør, 200 g flormelis, 1 tsk. vanillesukker, reven skal af en citron, 2 store æg, 125 g mel, 1 tsk. bagepulver og ½ dl. mælk.
Bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. og serveres med koldt flødeskum eller creme fraiche rørt med vanille.
Portionen rękker til ca. 6 personer.

Fremgangsmåde:
Smørret røres med halvdelen af sukkeret, citronskal og vanillesukker. Æggeblommerne piskes med resten af sukkeret og vendes i. Mel og bagepulver vendes i dejen og derefter kommes mælken i. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i dejen. Dejen kommes i en smurt springform og pyntes med de afdryppede dadler.