Lagkage med friske jordbær er en af familiens yndlingslagkager. Den kan laves på en lille halv time. Med lidt god vilje er der nok til 8-12 personer.
Ingridienser
3 lagkagebunde (fra supermarkedet)
500g friske eller frosne jordbær
½ l piskefløde
3 spsk. sukker
Fremgangsmåde
Pil 6 af de pæneste jorbær fra til pynt. Resten af jordbærrene findeles. Bruges der frosne (og optøede) jordbær
hældes saften fra efter at jordbærrene er findelte. Gem saften.
Piskefløden tilsættes sukkeret og piskes til stift flødeskum. De findelte jordbær vendes forsigtigt i. Er flødeskummet ikke meget stift
inden jordbærrene vendes i, bliver fyldet let for tyndt, og lagkagen falder sammen.
Kom den ene af lagkagebundene på et fad, og smør den eventuelt med saften fra de optøede jordbær.
Fordel en trediedel af fyldet på lagkagebunden og læg den næste bund ovenpå. Smør eventuelt også den med saften fra de optøede jorbær
og fordel så den anden trediedel af fyldet på lagkagebunden.
Læg den sidste lagkagebund øverst og fordel resten af fyldet på den.
Pynt med de 6 frasorterede jordbær og eventuelt chokoladekringler.